2 czarne rasy "europejskiej" zagłosowały na C&C :diabelski_usmiech
Nowe drązki kierownicze.
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Nowe drązki kierownicze.
Zakupiłem nowe drążki kierownicze, i w instrukcji montażu pisze, że połączenie drążka z przekładnią kierowniczą należy zabezpieczyć płynnym zabezpieczeniem do śrub. Co to za płyn, gdzie go nabyć, czy poprostu wkręcić drążek z odpowiednim momentem, i nie przejmować się niczym?
-
jest to ten sam plyn, ktorym smaruje sie sruby jak wymienia sie klocki hamulcowe,a nabyjesz go praktycznie w kazdym sklepie z czesciami, motoryzacyjnym(z ang.thread lock, lub lock nut).Zamieszczone przez Marian 2Co to za płyn,
p.s. jak pomoglem wiesz gdzie kliknac
Komentarz
-
-
-
Jeszcze pytanko, czy ten płyn, to jakiś "samohamowny", zabezpieczający przed samoczynnym odkręceniem śruby, czy tylko konserwant przed zardzewieniem/zapieczeniem. Bo jeżeli tylko to ostatnie, to zwykły smar wystarczy.
Komentarz
-
To jest klej do zabezpieczania połączeń gwintowych przed samoczynnym odkręcaniem.
Wejdz na allegro motoryzacja dział chemia kleje znajdzesz coś co potrzebujesz a przy okazji dowiesz się jak to działa.
pzdr.pryncypal
Komentarz
-
Teraz już wszystko wiem, i o to chodziło. Mam to przeświadczenie, że ten wątek przyda się wielu takim, co nie wiedzieli o tym rozwiązaniu.
Komentarz
Komentarz